Aankopen

Als je op zoek bent naar een koopwoning, dan zijn er voldoende online mogelijkheden om huizen te zoeken en om bezichtigingen aan te vragen. Maar wat doe je als je een woning vindt die voldoet aan jouw wensen en eisen?

Als je het ‘juiste gevoel’ krijgt bij het bekijken van je ‘droomwoning’, dan is het heel menselijk om veel elementen rooskleuriger te zien dan ze in werkelijkheid zijn. Realiseer je dat de verkopend makelaar van het huis maar één belang heeft en dat is een optimaal resultaat behalen voor zijn klant. Neem je eigen aankoopmakelaar mee om je goed te laten adviseren. Zo ben je zeker van een realistische kijk op de situatie en krijg je onafhankelijk advies.

Full-service aankoopmakelaar

SOS Makelaars adviseert je bij de aankoop van je nieuwe woning. Indien je bij ons een zoekopdracht plaatst, begeleiden wij je van A tot Z, full-service dus! Onze dienstverlening bestaat o.a. uit:

 • het inventariseren van jouw woonwensen;
 • het geven van een realistisch woonadvies gebaseerd op de huidige woningmarkt;
 • het zoeken naar een geschikte woning;
 • de begeleiding van de bezichtigingen;
 • onderzoek en advisering over: de bouwkundige staat, de onderhoudsconditie, de prijsstelling en de reële aankoopwaarde, de ligging;
 • onderzoek en advisering over de omgevingsfactoren zoals het bestemmingsplan en de milieu-/bodemgesteldheid;
 • onderzoek en advisering over de juridische en financiële aspecten van het object;
 • het bespreken en uitvoeren van een onderhandelingsstrategie;
 • de controle op de koopakte en alle bijbehorende van belang zijnde documenten;
 • het uitvoeren van een inspectie voorafgaand aan de overdracht;
 • het transport van de woning bij de notaris;
 • nazorg als je nog hulp of advies nodig heeft.

Deskundig

SOS Makelaars is lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA). Met enorme trots behoren wij tot 1 van de 15 exclusieve gecertificeerde expat makelaars in Amsterdam; dit geeft je de allerbeste extra zekerheid. Daarnaast zijn onze makelaars-taxateurs VastgoedCert gecertificeerd en al jaren actief in ons werkgebied. Wij combineren kwaliteit en kennis. 

Online informatie

Wij vinden een frequente en transparante communicatie tijdens een zoek- en aankooptraject essentieel. Zo kunnen wij marktontwikkelingen direct naar jou terugkoppelen en eventueel mee laten wegen in de besluitvorming. Via een eigen online aankoopdossier houden wij je 24 uur per dag up-to-date over het nieuwe woningaanbod en de agenda.

Onze dienstverlening eindigt overigens niet op het moment van het tekenen van de koopakte, maar loopt door tot en met de inspectie en het transport van de woning. Mochten er na afloop toch nog vragen rijzen of onduidelijkheden zijn, dan kan je uiteraard nog steeds bij ons terecht.

Altijd als eerste het nieuwe woningaanbod en veelal nog niet op Funda: ontvang notificaties via e-mail.

Kan SOS Certified Expat Makelaars iets voor u betekenen? Bel dan tijdens kantooruren met ons.